Blog

Digitaal keuren en opleveren via app - Hendriks Coppelmans - Magazine 'Huisnummer'

Eigenlijk kunnen onze medewerkers al niet meer zonder de innovatieve bouwsoftware van STA. Sinds de invoering ruim een jaar geleden zijn de voordelen van deze tool overduidelijk. STA is ontwikkeld om verschillende processen te automatiseren. Het betreft hier software waarbij processen digitaal met een tablet ondersteund worden. Dit heeft een positief effect op het proces, de communicatie, klanttevredenheid en vermindering van de administratieve last en werkdruk. In zowel de realisatie- als de opleverfase. We gebruiken de tool bij het registreren van de NOM-eisen in onze nul-op-de-meterwoningen en bij opleveringen van nieuwbouw- en renovatieprojecten. Daarmee verloopt het traject van keuren tot rapportage aanzienlijk sneller en hebben wij en onze opdrachtgevers continu zicht op het digitale opleverproces.

Digitaal keuren en opleveren via app
Sturen op verbetering

Bij elke oplevering registreert de uitvoerder eventuele gebreken via de app. Compleet met foto en een aanduiding op de juiste plek in de werktekening. De verantwoordelijke bouwpartner krijgt direct een melding. Ook tijdens de bouw zetten we de app in, bijvoorbeeld om metsel-, schilder- en installatiewerk tussentijds te keuren en zo opleverpunten bij de eindoplevering te voorkomen. Met de data die we verzamelen kunnen we bovendien sturen op verbetering van onze processen. Een ander groot voordeel is het papierloos opleveren.

Zo krijgen opdrachtgevers een digitaal ondertekend rapport in pdf, en hebben ze alle gegevens helder in beeld. Efficiëntie ten top.

Bron: Hendriks Coppelmans - Magazine 'Huisnummer'