Blog

Fraanje | De STA app helpt efficiënter te werken

Aannemersbedrijf Fraanje is al sinds 2017 klant van STA Software en maakt gebruik van de Modules Kwaliteitsborging, Opleveren en Veiligheid. In een leuk artikel neemt Fraanje ons mee in hun digitaliseringsproces en beschrijven ze de voordelen voor zowel het bedrijf als de klant.

Klantverhaal van Fraanje
 
Bij vele sectoren is digitalisering al niet meer weg te denken. Ook de traditionele bouwsector moet er langzaam maar zeker aan gaan geloven. De papieren rompslomp van invulformulieren, verschillende lijstjes en onleesbare aantekeningen maken plaats voor tablets met software modules en geautomatiseerde communicatie binnen het projectteam. Fraanje werkt nu al een tijdje met de Module Opleveren voor het vastleggen van diverse processen en kan concluderen dat de juiste software helpt om efficiënter en sneller opleveringen uit te voeren.
“Bij het opleveren van een woning of gebouw is iedereen erbij gebaat dat het uitwisselen van gegevens snel en accuraat gebeurt, zodat gebreken ook snel en naar tevredenheid opgelost kunnen worden. Daar waar de uitvoerder vroeger na een oplevering nog veel tijd kwijt was aan het maken en bijhouden van lijstjes voor onderaannemers, worden al die administratieve handelingen nu met één druk op de knop foutloos in de STA app uitgevoerd."

Fraanje is zich daarnaast aan het voorbereiden op de Wet kwaliteitsborging met een pilot voor de Module Kwaliteitsborging van STA.

“Je stelt tijdens de bouw een digitaal kwaliteitsdossier samen met foto’s en andere digitale documenten, waarmee je makkelijk kunt aantonen dat de producten die er zijn gebruikt voldoen aan de afgesproken voorwaarden. Door nu al met de STA app te oefenen, zijn we straks goed voorbereid als dit wettelijk verplicht wordt."

Ook legt Fraanje hun werkplekinspecties digitaal vast met de Module Werkplek- en Veiligheidsinspecties om trends te ontdekken in de data achter processen en te leren van de resultaten.

“Door dit digitaal te doen met de STA app, werkt dit veel efficiënter en kunnen we makkelijk lering trekken uit de resultaten. De grote hoeveelheid digitale informatie geeft ook hier uiteindelijk een duidelijk beeld waar verbeterpunten liggen."

Lees het volledige artikel op de nieuwspagina van Fraanje.