Blog

Janssen de Jong Bouw Zuid wordt digi-expert!

De bouwbranche is aan een digitale opmars bezig. Ook wij bij Janssen de Jong Bouw Zuid hebben een start gemaakt om onze processen in de uitvoering te gaan digitaliseren. Concreet betekent dit dat ons (voor)opleveringsproces helemaal digitaal wordt uitgevoerd. Daarbij maken we gebruik van STA Software (Smart Technical Applications).

Janssen de Jong Bouw Zuid wordt digi-expert!

Digi-succes: 14 woningen Hout-Blerick

Het eerste project, 14 woningen op Plan Helmusweg in Hout-Blerick, is inmiddels met succes digitaal opgeleverd dankzij deze software applicatie: einde aan de stapels papierwerk. Bovendien is er via live-management realtime inzicht in het proces.

LEAN

Met de data die gegenereerd worden zijn snel trends zichtbaar. Hiermee kan indien nodig direct na oplevering (bij)gestuurd worden. Dankzij digitaal opleveren zijn gegevens voor het KAM-jaarplan en jaarverslag direct beschikbaar. Accountgegevens kunnen in enkele eenvoudige stappen snel gefilterd worden: denk aan de opname punten van een bepaalde partij of een filter voor onafgehandelde punten. ‘LEAN-denken’ is waar het bij ons om draait: ons proces optimaliseren en continu willen verbeteren.

Ervaringen projectteam

  • Geen woningmap meer in wit-druk. Stukken worden digitaal verstuurd na 1e handtekening (scheelt kopieerwerk en kosten)
  • Goede voorbereiding
  • Handige tool d.m.v. registratie een tablet
  • Overzichtelijk
  • Wordt als prettig ervaren bij onderaannemers en leveranciers

Projectteam

Projectleider: Mark Houx
Uitvoerder: René Peeters
Werkvoorbereider: Hans van Neerven
Kopersbegeleiding: Susanne Tissen

Bron: Bouwsignaal - Janssen de Jong Groep [Link verlopen]