Blog

STA Software in de praktijk - Perfect Bouwexperts

Een aantal maanden geleden namen we een kijkje achter de schermen bij nieuwbouwproject 'Barcelona' in Oirschot, waar 47 prachtige woningen worden gerealiseerd. Wij liepen mee met onder andere Jan Rooijackers, bouwkundig toezichthouder, adviseur en bouw begeleider bij Perfect Bouwexperts. Jan is 4 jaar werkzaam bij Perfect Bouwexperts en verteld ons hoe STA Software bijdraagt in hun dagelijkse werkzaamheden.

Jan Rooijackers"Wij zetten STA Software in bij projecten waar we toezicht houden voor de rapportages van de kwaliteitsborging en de gewenste terugkoppeling van de aannemer. Daarnaast gebruiken we STA bij opnames en nulmetingen van woningen zodat we gegevens direct in een rapport hebben verwerkt. Eerst werkten we vooral met Word verslagen waar we dan foto’s in sleepten. Toen hebben we op een gegeven moment opgevraagd wat een goede manier is om rapporten vast te gaan leggen."
Jan Rooijakkers - Perfect Bouwexperts

In hoeverre lost de software van STA de ergernissen op die jullie vóór het gebruiken van de software ervaarde?

"Perfect bouwexperts breidt steeds verder uit met personeel en je wilt toch naar de klanten toe telkens hetzelfde rapport kunnen presenteren qua structuur en vormgeving. Kort gezegd scheelt het op kantoor enorm veel tijd In vergelijking met onze vorige werkwijzen (de Word verslagen). Alles is gedigitaliseerd, je kunt altijd alles terugvinden en alles blijft bewaard. Je hoeft je niet bezig te houden met eerst het rapport in elkaar zetten, foto's erin slepen, de foto op maat maken, enzovoort. Dat is nu totaal niet meer aan de orde. Nu geven we eenvoudig op de foto aan waar het punt zich bevindt waardoor het voor iedereen een stuk duidelijker wordt."

"Daarnaast werken we nu ook bij bijvoorbeeld het ‘Barcelona’ nieuwbouwproject met een aannemer (Van Santvoort Bouw BV) die op dezelfde manier alles netjes terugkoppelt. Van Santvoort Bouw gebruikt verschillende modules van STA Software en dat werkt super samen. Een fijne aannemer die ook een goed stukje werk wil leveren richting de opdrachtgever Wooninc. . En daar draait het uiteindelijk allemaal om."

Neem zelf een kijkje achter de schermen bij nieuwbouwproject 'Barcelona' in de onderstaande video. Benieuwd hoe STA Software kan bijdragen aan het digitaliseren van jouw bouwprocessen? Bekijk dan de module kwaliteitsborging!