Blog

STA Software Jaarupdate 2021

Om te beginnen nog de beste wensen en een gelukkig/succesvol nieuwjaar! In deze update blikken we terug op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en kijken we kort naar wat er op het programma staat voor 2022.

Interessante toevoegingen in 2021

KAM/VGM Planner


Met de geautomatiseerde planner kun je werkzaamheden, zoals het inplannen van werkplekinspecties, direct uitvoeren vanuit de STA omgeving. Iedere persoon krijgt hun takenoverzicht elke maandag in de mail en taken die zijn gekoppeld aan opnames worden direct afgevinkt wanneer ze zijn voltooid. De planner is overzichtelijk en eenvoudig te begrijpen voor iedere gebruiker.

Meer informatie

Veiligheidsmeldingen poster

Samen werken aan een veiligere werkomgeving. Maak je gebruik van de Module Werkplek- en Veiligheidsinspecties? Download de veiligheidsmeldingen poster en start met het digitaal registreren van onveilige situaties op de bouwplaats.

Zo meld je een situatie

Nieuwe koppeling met de Woningborg WKI

Vanaf 2021 kun je direct kwaliteitsopnames verzenden naar Woningborg vanuit de STA app. Benieuwd hoe? Login op de Portal en bekijk de instructievideo hieronder.

Daarnaast kun je in Live Management View filteren op de kwaliteitsborger status van opnamepunten en kun je per bouwnummer binnen een project zien of het rapport ook is verzonden naar de waarborger.

Woningborg WKI instructies

Live Management View: Bibliotheek Taken

Met de nieuwe Live Management View functie 'Bibliotheek taken' kun je per bibliotheek regel zien wat de status is van de opnamepunten binnen een project. Krijg meer inzicht in je processen door te filteren op bouwnummers, bibliotheken, (on)afgehandelde en openstaande opnamepunten. Ga naar 'Live Management View' en klik op 'Bibliotheek taken' om te beginnen.

Ga naar bibliotheek taken

Terugblik op een bewogen jaar

Met trots kunnen we meedelen dat in het jaar 2021, 100 nieuwe bedrijven gebruik zijn gaan maken van de STA Software modules. Vergeleken met 2020 hebben we daarmee een groei van meer dan 150 procent bereikt!

Mede door jullie feedback en enthousiasme kunnen we als bedrijf blijven groeien en maandelijks nieuwe updates doorvoeren, waardoor de software nog beter aansluit op de praktijk en de wensen van bouw (gerelateerde) bedrijven.

Klanten over STA

Klantverhalen: ZND Dakbedekking

In het derde kwartaal van 2021 liepen we mee met ZND Dakbedekking om te ervaren hoe STA Software wordt ingezet in de praktijk. Bekijk de video!

Klantverhalen: Fraanje

Lees in het onderstaande artikel hoe Fraanje B.V. de Module Opleveren inzet bij de digitalisering van het opleveringsproces.

Fraanje is zich daarnaast aan het voorbereiden op de Wkb met een pilot voor de Module Kwaliteitsborging van STA. "Door nu al met de STA app te oefenen, zijn we straks goed voorbereid als dit wettelijk verplicht wordt."

Lees het artikel

STA op visite

Bouwen met staal: Webinar Wet Kwaliteitsborging

In een webinar georganiseerd door Bouwen met staal geeft Hermie een korte demo van de Module Kwaliteitsborging en de mogelijkheden met betrekking tot de Wet Kwaliteitsborging.

Bouw Vakidioten Podcast: Digitalisering geeft inzicht met Hermie Vos

In oktober was Hermie te gast bij Bouw Vakidioten om te komen praten over de noodzaak van digitalisering in de bouwsector en de voordelen van grip krijgen op je processen.

Word jij onze nieuwe collega?

Consultant bouwapplicaties

Heb jij al wat jaren aan je UTA-carrière gewerkt in de bouw? Wil je nu eens in een andere rol voeling houden met de praktijk en met digitalisering bijdragen aan het optimaliseren van de bedrijfsprocessen in de bouwbranche? Wat dacht je dan van een job als consultant bouwapplicaties bij STA Software in Gemert?

Door de stijgende belangstelling en de groei van ons klantenbestand zijn we direct op zoek naar een enthousiaste collega met bouwkundige ervaring en affiniteit met digitalisering. Ben jij of ken je iemand die zijn kennis van het vak wil inzetten om bedrijven vooruit te helpen met digitaliseren? Neem dan contact met ons op.

Ga naar de vacature

Breng jij ons naar de juiste persoon voor de job? Dan krijg je van ons een Finders fee van €1500!

Blik terug op je eigen jaar en start 2022 met het verminderen van faalkosten

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2022? Ontdek de top 10 meest voorkomende gebreken binnen je bedrijf met de data die je hebt opgebouwd in 2021. Daarnaast geeft STA je vier tips om onderbouwd aan de slag te gaan met het elimineren van faalkosten bij lopende en toekomstige projecten.

Zo ga je te werk

‍‍

Wat staat er op het programma voor 2022?

Natuurlijk blijft STA niet stil zitten het komende jaar. Naast de maandelijkse optimalisaties die je gewend bent, werkt STA Software aan nieuwe toevoegingen voor de huidige modules die extra waarde bieden voor zowel kantoor als op de bouwplaats. Daarnaast staat er een nieuwe module Garanties op de planning waarmee je alle garanties en garantietermijnen digitaal in realtime kunt managen vanuit het STA platform. In de nieuwsbrief 'STA Software jaarupdate 2021' vind je een kort overzicht van de toevoegingen waar STA Software mee aan de slag gaat in 2022.