Blog

STA Software kwartaal update Q1 2022

De eerste kwartaal update van 2022! In deze update krijg je een overzicht van de meest interessante ontwikkelingen van het afgelopen kwartaal.

Interessante toevoegingen Q1 2022

STA Portal

Algemeen

Kolommen sorteren op alfabetische volgorde

Projecten, Bouwnummers, (Onder)aannemers/projectteam, Tekeningen, Bedrijven en Contacten kun je nu sorteren op alfabetische volgorde. Daarnaast blijven de kolommen vast staan als je scrolt op de pagina.

Relaties

Alle relaties in één overzicht

Vanaf deze update zijn alle contacten te vinden in één overzicht. Klik in het menu op 'Relaties' en selecteer 'Contacten'

Contacten per bedrijf

Klik in het bedrijvenoverzicht onder 'Relaties'  'Bedrijven' op het aantal contacten om alle contacten te zien die onder dit bedrijf vallen.

Kamer van Koophandel

Mogelijkheid om het KvK-nummer toe te voegen bij bedrijven.

Projecten

Tekeningen upload verwerkt op de achtergrond

Het uploaden van tekeningen wordt voortaan op de achtergrond verwerkt zodat je niet meer hoeft te wachten tot je tekening klaar is met uploaden. De status van je tekening laten we zien in het tekeningen overzicht scherm.

Tekeningen ontkoppelen

Tekeningen kunnen nu ook ontkoppeld worden van reeds gekoppelde bouwnummers.

Bibliotheken

Teller toegevoegd

Elke bibliotheek regel is voorzien van een teller die aantoont hoeveel keer een opnamepunt omschrijving of vraag is genoteerd. Hierdoor kun je beslissen welke omschrijvingen of vragen overbodig zijn binnen een bibliotheek.

Ruimtebenamingen onzichtbaar maken

Je kunt vanaf dit kwartaal ruimtebenaming regels onzichtbaar maken. Deze benamingen zijn niet zichtbaar bij het toevoegen van een opnamepunt.

Lege templates downloaden

Gebruik de download knop 'Lege template' om een lege bibliotheek te exporteren naar Excel. Daarnaast is er een keuze toegevoegd bij het exporteren van een bestaande bibliotheek waarbij de opnamepunt omschrijving titels niet worden meegenomen.

Markering bouwtekening verplichten

Per bibliotheek regel kun je aanvinken of een markering op de bouwtekening verplicht is. Bewerk een bestaande regel om de optie te gebruiken.

Actiehouder verplichten een herstel foto te maken

De mogelijkheid toegevoegd om per bibliotheek regel de actiehouder te verplichten een herstel foto toe te laten voegen tijdens het Gereedmelden.

Handeling per antwoord

Moet er direct na het geven van een antwoord een handeling uitvoert worden? Stel een handeling in per antwoord op bedrijfsniveau of per project. De handeling is direct zichtbaar wanneer iemand een antwoord invult. Selecteer een bibliotheek regel in de STA Portal en voeg een antwoord handeling toe bij iedere gewenste vraag.

STA app

Opnamepunten overzicht per project

Wil je alle onafgevinkte opnamepunten inzien van alle kwaliteitscontroles binnen een project? Open een project, selecteer 'Alle opnamepunten' en gebruik de filters om tot het gewenste resultaat te komen.

Handeling instellen per antwoord

Moet er direct na het geven van een antwoord een handeling uitvoert worden? Stel een handeling in per antwoord op bedrijfsniveau of per project. De handeling is direct zichtbaar wanneer iemand een antwoord invult. Selecteer een bibliotheek regel in de STA Portal en voeg een antwoord handeling toe bij iedere gewenste vraag.

Een aantal optimalisaties

  • Mogelijkheid om tot maximaal 20 antwoorden te kiezen.
  • Synchronisatie (wolkje) geeft nu een foutmelding als de synchronisatie niet is gelukt.
  • Ruimtebenamingen, regels kun je nu vanuit de Portal op onzichtbaar zetten en zullen dan niet getoond worden in de STA app.
  • Ophalen van een bouwnummer opent nu automatisch het volgende scherm.

Wij zijn STA

Klantverhalen: Spaansen 'Van zand tot klant'

Benieuwd hoe Spaansen de module Kwaliteitsborging inzet om de kwaliteit opnames te digitaliseren? In de onderstaande video nemen we een kijkje achter de schermen bij Spaansen en vertellen Chris Spaansen en Salvester Blouw ons over hun ervaring met het gebruik van STA Software.

Klantverhalen: Barli 'Specialist in modulaire woningbouw'

Neem een kijkje achter de schermen bij Barli en luister naar de ervaringen van hoofd voorbereider Serge Wouters en uitvoerder Ad Lammers met de software van STA.