Blog

STA Software kwartaal update Q3 2021

Elk kwartaal geven we een kort overzicht van de nieuwste updates en functionaliteiten. Voor de volledige lijst ga je naar de supportpagina via de portal of via de link onderaan dit artikel.

STA Software kwartaal update 3
 

Wachtwoord reset

Ben je je wachtwoord vergeten? Reset je eigen wachtwoord vanaf het inlogscherm zonder dat je daarbij een beheerder hoeft aan te spreken. Klik op wachtwoord vergeten, voer je bedrijfscode en gebruiksnaam in en volg de instructies in de e-mail.

STA Tutorials

STA Software voegt wekelijks nieuwe instructievideo's toe aan nieuwe en bestaande support artikelen op de STA Support pagina. Met de STA Tutorials worden functies en handelingen in zowel de STA app als de STA Portal, stap voor stap uitgelegd in een reeks korte video. Er zijn al video's gemaakt over het toevoegen van projecten en (bouw)nummers en het gebruik van de Gereedmelden app.

Is er een functie of handeling waar je nog extra duidelijkheid over wil? Laat het ons dan weten in de chat!

PS: Je kunt de 'Beginnen met Gereedmelden' instructievideo hieronder delen met je onderaannemers!

Koppelingen

AFAS Koppeling is live!

Als je gebruik maakt van het ERP systeem bij AFAS Software, dan kun je nu gegevens zoals bouwnummers en projecten eenvoudig overzetten naar de STA omgeving.

Om de koppeling te activeren kun je (telefonisch) contact opnemen met STA Software | +3140 3046 017

Woningborg WKI bestanden toevoegen

Vraagt woningborg je om bestanden te uploaden bij het beantwoorden van de kwaliteitscontrole vragen? Vanaf nu kun je direct vanuit de STA app Pdf-bestanden meesturen bij het beantwoorden van de vragen.

STA Portal

Ga dan naar het kopje 'Projectgegevens' in het projectenoverzicht en selecteer hoofdstuk 4: Bestanden. Voeg hier de Pdf-bestanden toe die je terug wilt laten komen in de app.

STA App

Bij het beantwoorden van de kwaliteitscontrole vraag klik je onder in het scherm op bestanden. Selecteer het gewenste bestand om het document te koppelen aan het antwoord.

Urgentie bibliotheek toegevoegd

Je kunt vanaf nu zelf urgenties toevoegen en wijzigen. Hiervoor klik je in de STA Portal op Bibliotheken en selecteer je 'Urgenties'. Geef de urgentie onder meer een naam, kleur en selecteer de bibliotheek waaraan je de urgentie wilt koppelen.

Live Management View (LMV) verbeteringen

Algemeen

Live Management View wordt maandelijks geüpdatet om de functies sneller en efficiënter te maken. Vanaf dit kwartaal:

  • Krijg je een overzicht van het aantal opnames per jaar/kwartaal in 'Samenvatting';
  • Kun je filters wissen met één druk op de knop;
  • Kun je filteren op genoteerde punten door personen buiten je bedrijf om;
  • Worden onwerkbare dagen niet meer meegerekend in de 'Kalenderdagen tot tweede handtekening' berekening.

Planner overzicht

Als je gebruik maakt van de Module KAM/VGM Planner dan krijg je alle uitgezette en geplande taken in één overzicht in het LMV Planner overzicht. Het planner overzicht heeft de volgende updates gekregen:

  • Planner overzicht laat nu ook alle taken zien die niet aan een bibliotheek zijn gekoppeld.
  • De maandag mail is uit te schakelen onder 'Instellingen'

Opleveren en inspecties

In het totaaloverzicht van een project krijg je nu direct te zien of de waarborger het opleveringsrapport heeft ontvangen. Hierdoor kun je in één oogopslag zien per bouwnummer welke opleverrapporten er nog verzonden dienen te worden naar de waarborger binnen een project.

Rapporten

Vanaf dit kwartaal kun je rapporten direct verzenden vanuit het rapportenscherm. Ga naar 'Rapporten' in het hoofdmenu, selecteer het gewenste project en klik op de verzendknop bij het rapport dat je wilt verzenden.

Tekstpagina's toevoegen aan rapporten

Soms is het handig om een rapport te voorzien van extra informatie. Vanaf deze week kun je tekstuele pagina's toevoegen aan opleverrapporten. Je kunt de tekstbestanden zelf instellen per bibliotheek door naar de gewenste bibliotheek te gaan in het bibliotheken menu en te klikken op de blauwe knop 'Opties'. Vervolgens klik je op 'Bibliotheek bewerken' om de tekst pagina's toe te voegen.‍

Alle updates & functionaliteiten vind je op de supportpagina

Voor een uitgebreid overzicht van de nieuwste functionaliteiten en de laatste updates ga je naar de STA Support pagina. STA Support is hét centrale punt om jezelf te informeren over het gebruik van zowel de Portal als STA app functionaliteiten. Ga naar STA Support.

Welkom nieuwe STA gebruikers!

In het derde kwartaal van 2021 zijn er meer dan 20 nieuwe ondernemingen gestart met de software modules van STA Software. Nogmaals van harte welkom en succes met het inzetten van de modules.