Blog

Tips van STA: Dit mag niet ontbreken aan jouw tablet

Digitalisering is haast niet meer weg te denken op de bouwplaats. Langzaam maar zeker worden er steeds meer werkzaamheden op papier ingeruild voor digitale oplossingen (bouw apps) die duurzamer zijn en de efficiëntie verhogen. Wil je optimaal gebruik maken van alle digitale mogelijkheden die er aanwezig zijn, dan is een tablet een must have voor elke belanghebbende. Deze blog geeft een aantal tips voor het aanschaffen van een tablet en welke accessoires belangrijk zijn om het gebruiksgemak op de bouwplaats te vergroten.

Tablet tips
 
Tablet keuze

Meerdere tablets aanschaffen kan een grootte investering zijn voor je bouwbedrijf. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met een aantal eigenschappen die zeker terug moeten komen in je keuze:

Schermgrootte

De schermgrootte is bepalend voor de werkzaamheden die je met de tablet gaat uitvoeren. Ga je bijvoorbeeld werken met 2D en 3D bouwtekeningen, dan is het handig om te kijken naar schermen van meer dan 10 inch. Ook lange opleverrapportages zijn fijner te lezen op een groter scherm.

Besturingssysteem

Kwalitatief gezien geven we bij STA de voorkeur aan iPads (iOS) tegenover Android tablets zoals Samsung. iPads zijn eenvoudig in omgang en daarom ideaal voor een divers team. Daarnaast zijn iPads eenvoudig te synchroniseren met bijvoorbeeld iCloud zodat al je apparaten en bestanden met elkaar verbonden zijn.

Flitser

Wat ook belangrijk is als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een Opleverpunten app, is dat je tablet over een flitser beschikt. Wanneer je gebreken tegenkomt en je gaat deze documenteren met een foto dan wil je niet afhankelijk zijn van natuurlijke belichting.

Simkaart

Zorg ervoor dat je tablet beschikt over een simkaart houder. Je kunt niet overal gebruik maken van wifi en om altijd realtime de laatste aanpassingen mee te krijgen of door te voeren, moet je verbonden zijn met het internet. Een simkaart zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot elke functie van een applicatie.

De juiste accessoires

De bouwplaats kan een onvoorspelbare plek zijn. Zorg daarom altijd dat je zojuist aangeschafte tablet is voorzien van een goede bescherming.

Tablethoes (Case)

De juiste tablethoes scheelt al veel kopzorgen. Kies een tablet die weersbestendig is, waar zand niet eenvoudig tussen komt en die valbestendig is. Let er daarnaast op dat je geen universele beschermhoes koopt. Kijk altijd naar een tablethoes die is gemaakt voor het model van jouw tablet.

Draagriem

Wij adviseren om altijd een draagriem te gebruiken. De kans op het laten vallen van je tablet wordt aanzienlijk verminderd en daarnaast heb je sneller je handen vrij zonder dat je de tablet laat rondslingeren. Kijk bij de aanschaf van een draagriem naar de bevestiging aan de tablet. Veel tablethoezen hebben alleen de optie om een dun koortje eraan te bevestigen. Ben je al klant bij STA Software? Dan sturen we gratis een aantal STA tablet draagriemen naar je toe! Neem contact op met ons of laat een reactie achter onder dit LinkedIn bericht als je interesse hebt.

Auto-oplader

Ben je vaak onderweg van de ene werkplaats naar de ander dan is het handig om een auto-oplader aan te schaffen. Hiermee kun je tijdens je reistijd je tablet opladen zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Waarom werken met STA Software

Met STA Software kun je bouwprocessen zoals het uitvoeren van opleveringsinspecties, kwaliteitskeuringen en werkplekinspecties realtime managen vanuit één digitaal platform. De vooraf gevulde bibliotheken met onder meer 3.500 omschrijvingen voor het opleverproces zorgen ervoor dat je snel aan de slag kunt met digitaliseren en tijd bespaard vanaf de start. Daarnaast krijg je in Live Management View een visueel overzicht van onder andere je huidige en historische projecten. Hiermee kun je data gedreven beslissingen maken om toekomstige projecten te optimaliseren. Op dit moment zijn er al modules gerealiseerd voor opleveren en inspecties, kwaliteitsborging, werkplek- en veiligheidsinspecties en de nieuwste module: de planner.

Wil je de software gratis proberen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demo.