Blog

Top 10 meest voorkomende gebreken binnen je bedrijf van 2021

Ontdek de top 10 meest voorkomende gebreken binnen je bedrijf met de data die je hebt opgebouwd in 2021. Daarnaast geeft STA Software je vier tips om onderbouwd aan de slag te gaan met het elimineren van faalkosten bij lopende en toekomstige projecten.

Meest voorkomende gebreken in de bouw1. Open Live Management View

Selecteer ‘Opleveren en Inspecties’ en ga naar ‘Opnamepunten’. Filter handmatig op 1 januari 2021 t/m 31 december 2021 met de filterknop 'Datum van en tot' en klik op 'Zoeken'.

2. Grafieken: Meest voorkomende opnamepunten

Klik op ‘Grafiek’ en bekijk de tabel ‘Meest voorkomende opnamepunten’. Specificeer de top 10 op hoofdgroep, subgroep of omschrijving voor verdiepende resultaten.

3. Wat kun je doen met deze data?

  • Is een opnamepunt omschrijving in de top 10 erg algemeen (bijvoorbeeld ‘schilderwerk herstellen’)? Filter op de personeelsleden die de opnamepunten genoteerd hebben en maak samen een actieplan om het komend jaar specifiekere omschrijvingen toe te passen.
  • Spreken we van een herhaaldelijk terugkomend opnamepunt? Vergelijk de top 10 met het jaar ervoor om te achterhalen of het een trend is.
  • Het opnamepunt dat op 1 staat hoeft niet de meeste kosten met zich mee te dragen. Vergelijk je faalkosten met de top 10 opnamepunten en stel een actieplan op om kosten te verminderen in 2022.
  • Filter op opnamepunten uit de top 10 om de prestaties van de actiehouders te vergelijken. Ga aan tafel zitten met je actiehouders om deze opnamepunten te elimineren. Bij toekomstige projecten.

Nog geen klant van STA Software?

Het voordeel van een digitale registratie van opnamepunten, kwaliteitscontroles en veiligheidsinspecties is dat je eenvoudig trends kunt ontdekken in je gebreken. Ben je benieuwd naar de data achter jouw projecten? STA Software helpt bouw (gerelateerde) bedrijven om deze data visueel inzichtelijk te krijgen met Live Management View. Vraag een gratis demo aan en start met het optimaliseren van je bouwprocessen.