Scheeps- en jachtbouw

De Nederlandse scheep- en jachtbouw branche staat bekend als een van de beste ter wereld. Een prestatie waar iedere scheepsbouwer trots op mag zijn. Mede hierdoor is de internationalisering niet meer weg te denken en heb je veel contact met projectpartners over heel de wereld.

Header Image

De voordelen

Kwaliteit bewaking

Creëer of importeer eenvoudig checklists en keuringslijsten in STA Sofware. Voeg ze direct toe aan elk gewenst project en voer ze uit vanaf je tablet.

Papierloos proces

Voer controles digitaal uit, verzend rapporten naar actiehouders en vink herstelde opnamepunten af op locatie.

Digitale dossier vorming

Alle gegevens op één plek. Bouw direct een uniform dossier op bij de start van de opname.

Scheepsbouw in beeld

Als scheepsbouwbedrijf streef je naar een hoge kwaliteit voor je (nieuwbouw)schepen en voer je diverse kwaliteitscontroles uit om deze kwaliteit te kunnen waarborgen. Ieder type schip, offshore, bagger, lading, binnenvaart of jacht heeft zijn eigen specifieke eisen en wetgevingen die je ook op internationaal vlak moet kunnen waarborgen.

De branche wordt ook gezien als een branche met grote arbeidsrisico’s. Giftige stoffen, fysieke belasting, valgevaar en machineveiligheid zijn dagelijkse risico’s die zowel tijdens de bouw als in de vaart voortkomen.

Als bedrijf wil je dat al deze kwaliteit en veiligheid registraties gestroomlijnd zijn, eenduidig in de communicatie en multi-inzetbaar. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, onderhoud of reparatie, alles moet inzichtelijk en overzichtelijk zijn op ieder moment.

Image

Een gestroomlijnd proces

STA Software ondersteunt de scheepsbouw bij het registreren van gebreken tijdens de oplevering van (nieuwbouw)schepen, het borgen van de kwaliteitseisen die zijn gesteld voor de scheepsbouwwerken en het uitvoeren van veiligheidsinspecties tijdens de bouwfases en de vaart. Koppel je huidige projecten en checklists aan STA Software en begin direct met het digitaal registreren. Alle registraties kunnen zowel online als offline worden uitgevoerd via de STA app en zijn direct inzichtelijk op kantoor.

Image

Eenduidige rapportages

In een paar stappen heb je een rijkgevuld opnamerapport met foto’s, opmerkingen en locatie markeringen die je met een druk op de knop kunt doorsturen naar iedere belanghebbende. Een praktijkgerichte software tool voor een duidelijke, overzichtelijke registratie en een professionele uitstraling. De STA app is beschikbaar in het Engels, Spaans en Nederlands.

Image
Case study

STA in de praktijk

Zo digitaliseer je bouwprocessen met succes

Ton-Pierre van Eekeren
Projectleider, BVR Groep

Overwin weerstand en haal meer waarde uit een digitale transformatie.